Ciorba de stevie a mamei

Sunt unele mancaruri de care iti aduci aminte doar vag ca si gust, dar pe care le plasezi foarte clar intr-o amintire, intr-o imagine, intr-o simtire. Pentru mine e ciorba de stevie, de care nu mai stiam mare lucru decat ca e o fiertura cu o ciudata “buruiana”, dar despre care aveam o amintire foarte clara si draga mie: tataia mancand ciorba de stevie facuta de mamaia, la masa de langa magazie, sub corcodusul din curtea copilariei mele. Asa ca i-am cerut mamei sa ma astepte cu ciorba de stevie! Si asa s-a facut ca mama a adus stevie din curte de acolo, cu petale de corcodus -totusi nu cel de atunci, sa marcheze trecerea timpului…

IMG_20140418_092600

  • stevie -multa, cam 3 manunchiuri mari
  • 2 cepe potrivite, 1 morcov, 1 patrunjel
  • orez -1 paharel
  • zazavat de ciorba
  • 1 litru de bors
  • 1 manunchi de leustean

Se calesc ceapa cu morcovul si patrunjelul. Se toarna apa fierbinte (2-3 litri) si se lasa la fiert. Se adauga zarzavatul de ciorba si orezul. Dupa ce a fiert orezul pe 3 sferturi, se adauga stevia taiata fasii, nu prea marunt. Dupa ce s-au fiert cu toatele, se adauga borsul fierbinte, si la sfarsit leusteanul. Se poate drege si cu putin ou, daca nu, nu.

Si iata cum m-am intors eu langa tataia pe talpa magaziei!

IMG_20140418_141258-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *